Blog

ARTIKELEN

  • 06
    mei

    Verrukkelijke vis

    Vis en zeevruchten zijn tegenwoordig niet meer weg te denken van de BBQ. Vis op de barbecue wordt steeds populairder. Ook schaal- en schelpdieren, zoals garnalen en mosselen en zelfs oesters belanden vaker op het BBQ-rooster. Toch is het niet altijd even eenvoudig vis goed te bereiden en ligt...

    LEES MEER
  • 06
    mei

    Handige gadgets

    Na het uitzoeken van de barbecue die het beste bij je past, moet je ook denken aan de handige gadgets. Want je mag het jezelf best gemakkelijk maken. Dit zijn onze favoriete BBQ-tools op een rij. Geen musthaves, wel heel fijn. Maar pas op: heb je eenmaal het BBQ-virus...

    LEES MEER
  • 06
    mei

    Starters Guide

    Barbecuen is een geweldig excuus om lekker naar buiten te gaan. Om mooie stukken vlees en vis te kopen en te genieten van de overheerlijke grillsmaak van groenten uit het seizoen. Welke barbecue je ook gebruikt, minstens zo belangrijk is je brandstof en de manier waarop je het vuurtje...

    LEES MEER
  • 06
    mei

    Reuze veel keuze met rundvlees

    Een heerlijk en eerlijk stukje rundvlees op de barbecue. Hoe lekker is dat? Met rundvlees zijn er heel veel mogelijkheden, daarmee kun je de gasten culinair verwennen. Lees gauw de tips hieronder. Het rundvlees in de Nederlandse winkels, zowel bij de supermarkten als bij de slagers, komt voor het...

    LEES MEER
  • 06
    mei

    Met deze tips gril je jouw heerlijke steak tot perfectie

    1) Zorg ervoor dat de BBQ goed heet is voordat je je steak erop legt. Zo schroeit het vlees snel dicht en blijven de sappen en dus de smaak behouden. 2) Smeer de steak in met olie voordat deze op de BBQ gaat. Zo plakt ‘ie niet aan het...

    LEES MEER
  • 06
    mei

    Jeanette Rijnbeek “Verras jezelf. Lukt een bbq-techniek niet? Volgende keer beter!”

    De BBQ-expert Jeanette Rijnbeek Geboren: 22 januari 1973 in Apeldoorn. Jeanette Rijnbeek verzorgt BBQ-workshops, demo’s & events. Als Freestyle BBQ’er is Jeanette een veelgevraagd barbecuechef. In 2022 zet ze vanwege de drukte haar deelname aan BBQ-wedstrijden even op een laag pitje. “Verras jezelf. Lukt een bbq-techniek niet? Volgende keer...

    LEES MEER
  • 06
    mei

    Jeroen Hazebroek “Ik ben gek op bloemkool! Maar gril ‘m niet te gaar”

    De groente-expert Jeroen Hazebroek Geboren: 30 november 1970 in Rotterdam. Barbecuekok, culinair schrijver, Jeroen heeft inmiddels 11 boeken op zijn naam staan. 12 en 13 komen er aan: Handig met Houtskool (Japans en Koreaans) en Roken doe je op hout. “Ik ben gek op bloemkool! Maar gril ‘m niet...

    LEES MEER
  • 06
    mei

    Josja Haagsma ““Neem je tijd met vlees. En let goed op je temperaturen.””

    De vleesexpert Josja Haagsma Geboren: 15 februari 1995 in Nijega. Slager, blogger, cateraar. Josja deed de slagersvakschool en werd in 2019 uitgeroepen tot Europees kampioen bij de jonge slagers, de hoogst haalbare onderscheiding in het slagersvak in die leeftijdscategorie. “Neem je tijd met vlees. En let goed op je...

    LEES MEER
  • 06
    mei

    Marcel van Breda “Kijk een vis diep in de ogen. Daar zie je of-ie vers is”

    De visexpert Marcel van Breda Geboren: 11 juli 1961 in Schiedam. Marcel werkt sinds 1980 bij Schmidt Zeevis in Rotterdam, achtereenvolgens als chauffeur, winkelmedewerker, visinkoper en chef expeditie. Sinds 2012 is Marcel eigenaar en directeur van Schmidt Zeevis. “Kijk een vis diep in de ogen. Daar zie je of-ie...

    LEES MEER
  • 06
    mei

    Zalm in bladerdeeg

    60 minuten Voor 4 personen 400 g zalmfilet zonder huid 1 plak roomboterbladerdeeg van 30 x 30 cm 1 eidooier vulling 100 g grove bladspinazie 20 g krulpeterselieblaadjes 20 g basilicumblaadjes 20 g dragonblaadjes 1/2 eiwit extra nodig convEGGtor | Stainless Steel Grid | Cast Iron Sauce Pot| Cast...

    LEES MEER