06
mei

Zalm in bladerdeeg

60 minuten

Voor 4 personen

400 g zalmfilet zonder huid

1 plak roomboterbladerdeeg

van 30 x 30 cm

1 eidooier

vulling

100 g grove bladspinazie

20 g krulpeterselieblaadjes

20 g basilicumblaadjes

20 g dragonblaadjes

1/2 eiwit

extra nodig

convEGGtor | Stainless Steel Grid | Cast Iron Sauce Pot| Cast Iron Skillet

 

Bereiden

1) Snijd de zalmfilet in 2 lange, rechte repen van 3 cm breed, bewaar de afsnijdsels.

 

2) Blancheer voor de vulling de bladspinazie en de kruiden. Spoel ze met ijswater na. Knijp het vocht goed uit de spinazie en de kruiden en maal ze met het eiwit in een keukenmachine fijn; zet apart. Maal de zalmafsnijdsels fijn en meng met peper en zout naar smaak door het kruidenmengsel.

 

3) Verdeel de vulling over een van de zalmfilets en leg hier de tweede zalmfilet op. Leg het op een driedubbelelaag vershoudfolie (lucht ertussenuit gewreven) en rol strak op. Vries de zalm licht aan.

 

4) Snijd een smalle strook van het bladerdeeg om decoraties van te maken. Leg de zalmfilets op de rand van de plak bladerdeeg en bestrijk de overige randen met eidooier. Rol de zalm in het bladerdeeg.

 

5) Leg de bladerdeegrol op de naad op de pizzasteen en druk de uiteinden met een vork dicht. Klop de rest van de eidooier met een paar druppels water los en bestrijk het bladerdeeg met de eidooier. Decoreer naar eigen inzicht met het apart gehouden bladerdeeg en bestrijk opnieuw.

 

6) Bak de zalm in bladerdeeg indirect op 240°C tot het deeg goudbruin is en de zalm een kerntemperatuur van 44°C heeft bereikt. Lekker met remouladesaus.