06
mei

Pickled Pulled Chicken

Voor 4 personen

400 g kippendijen

zout

olie

1 rode ui

100 g augurkenblokjes van Kesbeke

50 g gember

50 g pittige piccalilly van Kesbeke

4 broodbollen

extra nodig

bakkwast | bijenrasp

 

Bereiden

1) Bereid The Bastard voor op een temperatuur van 120°C. Bestrooi de kippendijen met zout, bestrijk ze met olie en gril ze in ca. 1 uur gaar (kerntemperatuur 72°C).

 

2) Pluk vervolgens het kippendijenvlees in een kom.

 

3) Snijd de ui in halve ringen en voeg toe. Laat de augurkblokjes goed uitlekken en voeg daarna ook toe aan de kom.

 

4) Schil en rasp de gember op een bijenrasp en meng uiteindelijk nog met de pittige piccalilly.

 

5) Verdeel uiteindelijk de salade over de vier broodbollen. Een heerlijk fris broodje pulled chicken!