06
mei

Paella met kip en konijn

De authentieke manier van paella bereiden is op echt vuur en in de originele versie zitten alleen groenten, kip en konijn. Je kan nog steeds veel Spaanse mannen gelukkig maken door op zondag in de achtertuin deze paella te bereiden. Met een koud biertje in de hand. En ja je raadt het al, op echt vuur. Laten we deze van oudsher Spaanse traditie een nieuw leven in blazen in onze eigen achtertuin.

(50 minuten)

Voor 6-8 personen 

12 kippendijen

1 middelgroot konijn verdeeld in vieren

8 blokjes kippenbouillon

 fles droge witte wijn

2 tl saffraandraadjes

60 ml olijfolie

1 middelgrote ui

4 teentjes fijngehakte knoflook

2 groene paprika’s

150 g Serranoham, kleingesneden

760 g (paella)rijst

4 middelgrote en rijpe tomaten, geraspt

zonder schil

200 g doperwten

4 Piquillo pepertjes

 

extra nodig

paellapan | gietijzeren pan | plate setter

 

Bereiden

1) Steek The Bastard aan op middelhoog vuur, ongeveer 200°C direct.

 

2) Kruid de kippendijen en het konijn met zout en peper en leg ze op het gietijzeren rooster. Schroei van zowel de kippendijen als het konijn beide kanten 5 minuten dicht. Leg ze daarna even apart. Meng in een gietijzeren pan de kippenbouillon, wijn en saffraan en breng dit aan de kook.

 

3) Zet de paellapan op The Bastard, verhit er de olijfolie in en voeg de ui en knoflook toe. Fruit het mengsel 5 minuten. Daarna voeg je de groene paprika en Serranoham toe, roer 5 minuten goed door.

 

4) Daarna voeg je de (paella)rijst en tomaten toe aan de paellapan. Verdeel de rijst over de pan en strijk glad. Daarna voeg je de kippenbouillon, wijn en saffraan toe. Als het goed is ontstaat er een dun laagje bouillon boven de rijst. Als dat niet het geval is, gooi er dan nog wat water bij. Het is van belang dat het vloeibaar en niet droog is.

 

5) Nu mogen de stukjes kip en konijn in de pan. Laat het geheel 30 minuten sudderen. Haal nu de paellapan van The Bastard. Voeg nog wat erwten erbij en roer nog even door. Leg tot slot voor de garnering nog wat pepertjes erboven op.