06
mei

Handige gadgets

Na het uitzoeken van de barbecue die het beste bij je past, moet je ook denken aan de handige gadgets. Want je mag het jezelf best gemakkelijk maken. Dit zijn onze favoriete BBQ-tools op een rij. Geen musthaves, wel heel fijn. Maar pas op: heb je eenmaal het BBQ-virus te pakken, dan wil je ze in no time allemaal.

1) Elektrische aansteker
Nooit meer pielen met aanmaakblokjes, met deze elektrische tool heb je je BBQ binnen de kortste keren aan. In één minuut om precies te zijn, en hartstikke veilig bovendien. Begin dicht bij de kolen en zodra de eerste vonken ontstaan, houd je hem op ongeveer 5 centimeter afstand tot er een flinke gloed ontstaat. Doe het op nog twee plekken en sluit dan de deksel (als je die hebt), zodat er een luchtstroom kan ontstaan.

2) Smokerbox
Dé tool voor een rijke rooksmaak. Doordat de houtsnippers in een smokerbox zitten, branden ze niet direct weg, sterker nog: ze gaan heerlijk smeulen en roken en geven je gerecht een verrukkelijke houtsmaak.

3) Brusher
Een RVS-rooster afwassen? Liever niet. Wil je het echt goed doen, dan stook je de barbecue op, leg je het rooster boven het vuur en borstel je het schoon met een brusher.

4) Handschoenen
Met BBQ-handschoenen til je je rooster of plate setter zo van de BBQ. Ze mogen wel lekker ruim zitten maar niet te, anders heb je geen grip.

5) Tang
Draaien, pakken, verleggen: pak dit vuurvaste verlengstuk van je vingers er maar bij. Gebruik voor je vlees, vis en groenten een andere tang dan die waarmee je kolen toevoegt.

6) Grillklipper
Wil je een gloeiendheet rooster oppakken? Met een grillklipper pak je het met gemak op zonder je handen te schroeien.

7) Kernthermometer
Barbecuen hoeft niet moeilijk te zijn als je gebruikmaakt van de juiste tools. Met de onmisbare kernthermometer heb je de perfecte garing helemaal onder controle.