06
mei

Gegrilde kreeftenstaarten met knoflook en citroen

Voorgerecht – 20 minuten

Voor 4 personen

4 verse kreeftenstaarten

120 g roomboter

1 teentje knoflook

2 citroenen

2 tl peterselie

zout en peper

extra nodig

gietijzeren steelpan | keukenschaar | marinadekwast

 

Bereiding

1) Bereid een BBQ voor op de indirecte en directe methode en verwarm tot 200°C.

 

2)  Pers 1 citroen, snijd de helft van de schil in stukjes en bewaar de rest als garnituur.

 

3) Meng in een steelpan boter, fijngeperste knoflook, citroensap en fijngesneden peterselie. Plaats de pan op de BBQ en sluit de deksel van de BBQ.

 

4) Snijd met de keukenschaar langs de achterkant van de kreeftenstaart tot aan het laatste gewricht. Open de staart voorzichtig langs de snede. Steek twee vingers in de kreeftenstaart onder het vlees, direct onder de snede. Duw het vlees voorzichtig omhoog door de opening totdat het als een vlinder eruit komt en er goed uitziet. Verwijder de slagader die in het midden van de staart loopt. Breng op smaak met peper en zout.

 

5) Snijd de andere citroen in schijfjes en leg deze met het vlees omlaag op de BBQ op het directe gedeelte.

 

6) Leg de kreeftenstaarten op het indirecte gedeelte. Gebruik de marinadekwast om de staarten met het gesmolten botermengsel uit de pan te bestrijken. Sluit de deksel van de BBQ en wacht 4 minuten.

 

7) Bestrijk de kreeftenstaarten elke 3 tot 4 minuten totdat ze gaar zijn; de huid ziet er dan doorschijnend wit en stevig uit. Dit duurt ongeveer 12 tot 15 minuten. Bestrijk de staarten nog een laatste keer en serveer, gegarneerd met gegrild citroensap, resterende in stukjes gesneden citroenschil en het botermengsel als dipsaus.