06
mei

Dak-kkochi saté

Voor 6 personen

1 witte ui, gesnipperd

3 cm gember, geraspt

4 tenen knoflook, geperst

5 el sojasaus

1 el bruine basterdsuiker

1 el sesamolie

2 tl zwarte peperkorrels, gekneusd

900 g kipdijfilet in blokjes van 2,5 x 2,5 cm

6 bosuitjes, gesneden

extra nodig

pan | opvangbak | kernthermometer

 

1) Meng de ui, gember, knoflook, sojasaus, bruine basterdsuiker, sesamolie en zwarte peperkorrels tot een marinade.

 

2) Meng de kipdijfilet en de bosui met de marinade en zet minimaal 2 uur in de koeling.

 

3) Passeer de kip met de marinade door een zeef. Laat de kip 5 minuten drogen en rijg met bosui aan twaalf bamboespiesjes (week deze 30 minuten van tevoren in water).

 

4) Stook de BBQ naar 200°C en plaats een plate setter en een opvangbak.

 

5) Breng de marinade aan de kook en kook tot de helft in.

 

6) Schroei de spiesjes rondom dicht, bestrijk ze regelmatig met de ingekookte marinade en gril ze krokant en gaar (72°C kerntemperatuur).