Finale m/v challenge: Vrouwen BBQen beter dan mannen!

Nationale M/V BBQ Challenge tour wijst uit: Vrouwen BBQen beter dan mannen!

In het kader van de Nationale BBQ weken werd dit weekend de M/V BBQ Challenge afgesloten met de finale. Onderzoek bij ruim 1000 Nederlanders heeft uitgewezen dat vrouwen achter de BBQ zichzelf gemiddeld een lager cijfer geven dan mannen.

Voer voor de nieuwe Stichting Nationale BBQ Weken om de M/V BBQ Challenge tour te organiseren en met een vakkundige jury de verrichtingen van barbecuende mannen en vrouwen te beoordelen. De M/V BBQ Challenge tour deed een viertal plaatsen in Nederland aan. 

Na de drie voorrondes was de totaalstand tussen mannen en vrouwen exact gelijk. In de finale streden de beste 3 heren duoteams tegen de beste 3 vrouwen duoteams. Teams werden gevraagd een drietal gerechten te bereiden die door een vakjury werden beoordeeld.  In de finale bij Tuincentrum Osdorp in Amsterdam sloegen de vrouwen genadeloos toe. De vrouwenteams wisten gezamenlijk betere resultaten te behalen dan de mannen. De gemiddelde cijfers toegekend door de jury lagen bij de vrouwen hoger zeker op de vaste onderdelen als het barbecuen van Picanha en Kalfs Rib-eye. Alleen op het vrije onderdeel “signature” gerecht wisten de mannen het beter te doen dan de vrouwen.

Ook met de afzonderlijke team resultaten waren de vrouwen de bovenliggende partij. Eerste werd het vrouwelijke duo Frederieke Frek en Roos Mantel-Frek uit Hauwert die op alle onderdelen een 8,5 of hoger wisten te scoren. De tweede plek ging naar het vrouwen team Wanda Jansen en Saskia Bouwen (Burger Babes) uit Haarlem. Als derde werd het mannen team Thijs Veenstra en Remi Van Bruggen uit Drachten zij wisten met hun vrije gerecht als enige een 10 te scoren. 

De Nationale BBQ weken duren nog tot eind mei waarbij via de BBQ verkopende winkels gratis de BBQ Glossy Vuur verkrijgbaar is met BBQ inspiratie voor zowel mannen als vrouwen.

 

Bekijk hier het foto-verslag van de finale

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*