Mannen in Friesland BBQen beter!

Afgelopen weekend vond bij Tuindorado in Drachten de tweede M/V BBQ Challenge plaats.

De eerste confrontatie tussen  vrouwen dubbels tegen mannen dubbels streden met drie verschillende rechten tegen elkaar. De mannen in Friesland behaalden gemiddeld net iets meer punten met hun BBQ prestaties dan de vrouwen. Volgens de vakjury lag het BBQ niveau in Friesland erg hoog in deze landelijke tour. Individueel was het beste team Thijs Veenstra en Remi Verbruggen uit Drachten. Met twee keer een 8 en zelfs een gerecht met een 9 waren ze de terechte kampioenen.

 

 

Uit het Nationale BBQ onderzoek 2018 kwam de verrassende conclusie dat vrouwen zichzelf een voor hun grill prestaties gemiddeld een lager cijfer geven (6-) dan grillende mannen (6,5).

Deze onderzoeksresultaten waren voor de Stichting Nationale BBQ weken aanleiding om vrouwen te activeren om meer en beter te BBQ’en. Naast het uitgeven van een BBQ glossy VUUR (gratis verkrijgbaar bij BBQ verkopende winkels zoals Tuindorado), en speciale Masterclasses door en voor vrouwen. Tevens wil men kijken of deze nationale onderzoekscijfers kloppen met de praktijk vandaar dat men een landelijke M/V BBQ Challenge organiseert.

De M/V BBQ Challenge tour was afgelopen weekend met schitterend weer te gast bij Tuindorado in Drachten. Vier teams van twee personen (mannen versus vrouwen) gingen onderleiding van een vakkundige jury aan de slag. Zij moesten drie gerechten op drie verschillende BBQ’s tw gas BBQ (Napoleon), keramische barbecue (The Bastard) en pellet grill (Grill Guru) bereiden. Gemaakt moesten worden een picanha van Hollands kalfsvlees (Peter’s Farm) en bloemkool. Italiaans gegrilde kip (Guidi) met maiskolven en varkensvlees uit Parma (Italfine) met paprika. De vakjury vond de prestaties van alle teams van zeer hoog niveau. Zowel  het mannen team “ Buiten Vreugde” Thijs Veenstra en Remi Van Bruggen uit Drachten als het vrouwen team “ De BBQ zusjes” Frederieke Frek en Roos Mantel-Frek uit Hauwert wisten op de drie onderdelen zeer hoog te scoren. Beide teams gaan  door naar de finale die op 26 mei in Tuincentrum Osdorp in Amsterdam gaat plaatsvinden 

 
Deelname aan deze M/V BBQ Challenge is gratis en inschrijven kan op de site www.nationalebbqweken.nl 

Niet voor publicatie:

Over Stichting Nationale BBQ weken

Doel van deze stichting is om de kwalitatievere manier van outdoor cooking het gehele jaar te promoten. In deze stichting werken een aantal partijen samen zowel uit de food als BBQ branche zoals 200 Fahrenheit (The Bastard Grill Guru), Napoleon Grills, Zeeland’s Roem, Van Oers United groenten, Smokey Goodness, Grate Goods, Santa Maria en de vleesmerken Italfine, Peter’s Farm, Guidi en Chateau Boucher. Kijk op www.nationalebbqweken.nl  voor meer info

Meer informatie:

Frank de Bruin

frank@200fahrenheit.nl 06-26314948

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*