Mannen aan de leiding bij M/V BBQ Challenge 

Hilversum – Afgelopen weekend vond bij Intratuin Hilversum de eerste M/V BBQ Challenge plaats. De eerste confrontatie van 3 vrouwen dubbels tegen 3 mannen dubbels streden over drie verschillende rondes tegen elkaar. De mannen behaalden gemiddeld de meeste punten met hun BBQ prestaties volgens de vakjury en gaan aan de leiding in deze landelijke tour. De beste duo teams bij zowel de mannen als de vrouwen eindigen gelijk.    

Uit het Nationale BBQ onderzoek 2018 kwam de verrassende conclusie dat vrouwen zichzelf een voor hun grill prestaties gemiddeld een lager cijfer geven (6-) dan grillende mannen (6,5).l

Deze onderzoeksresultaten waren voor de Stichting Nationale BBQ weken aanleiding om vrouwen te activeren om meer en beter te BBQ’en. Naast het uitgeven van een BBQ glossy VUUR (gratis verkrijgbaar bij BBQ verkopende winkels zoals Intratuin), en speciale Masterclasses door en voor vrouwen.Tevens wil men kijken of deze onderzoekscijfers kloppen met in de praktijk vandaar dat men een landelijke M/V BBQ Challenge organiseert.

De start van deze M/V BBQ Challenge tour was afgelopen weekend met schitterend weer bij Intratuin in Hilversum. Zes teams van twee personen (mannen versus vrouwen) gingen onderleiding van een vakkundige jury aan de slag. Over drie ronden ging men op verschillende BBQ’s tw gas BBQ (Napoleon), keramische barbecue (The Bastard) en pellet grill (Grill Guru) aan de slag. Gemaakt moesten worden een picanha van Hollands kalfsvlees (Peter’s Farm) en gerookte bloemkool. Italiaans gegrilde kip (Guidi) met maiskolven en varkensvlees uit Parma (Italfine) met prei en paprika. De vakjury vond de prestaties van hoog niveau. Het gemiddelde lag op 7,1 bij de vrouwen en 7,3 bij de mannen die nu aan de leiding gaan. Zowel bij de mannen als de vrouwen waren de prestaties van beide winnende teams gelijk. Zowel Dennis & Hans Postma “the Singing chefs” uit Bussum als Wanda Jansen & Saskia Bouwen “Burger Babes” uit Haarlem wisten op de drie onderdelen zeer hoog te scoren.

De M/V BBQ Challenge zal tijdens de Nationale BBQ weken nog de volgende plaatsen aandoen:

5 mei Tuindorado, Drachten

12 mei Intratuin, Halsteren

19 mei Kookpunt, Rotterdam

26 mei Tuincentrum Osdorp

Deelname aan deze M/V BBQ Challenge is gratis en inschrijven kan hier.

 

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*