12
apr

WIGBOLT PRESENTEERT: DE LEKKERSTE COCKTAILS VOOR BIJ DE BBQ

Twee rasechte Haarlemmers runnen op steenworp afstand van de Grote Markt Haarlems beste bar bomvol Haarlemse helden. Cocktailbar Wigbolt is in 2015 en 2016 door het Haarlemse publiek en de vakjury uitgeroepen tot de beste bar van Haarlem. 

Thomas en Bob runnen deze populaire cocktailbar sinds november 2014. De twee vrienden zijn al jarenlang werkzaam in de Horeca. Achter de bar ontwikkelden zij een voorliefde voor het maken van cocktails. “Met cocktails kun je eindeloos variëren in smaken en kleuren. We vernieuwen ons aanbod voortdurend. Iedere twee a drie maanden presenteert Wigbolt een nieuwe cocktailkaart. Een gedeelte van het assortiment zijn de klassiekers. Ook staan er bekende cocktails op met een eigen twist. Zeker een derde van de kaart zijn nieuwe cocktails die we in de maanden daarvoor ontwikkeld hebben.”

Wij vroeg Thomas van Wigbolt welke cocktails lekker zijn bij welke gerechten. Hier de twee lekkerste twee recepten voor bij de BBQ!

Lekker bij vlees – The Godfather Old Fashioned

  • Bulleit Bourbon – 15 ml
  • Bulleit Rye – 15 ml
  • Monkey Shoulder – 15 ml
  • Disaronno Amaretto – 25 ml
  • Lagavulin 16 yr – 10 ml

Stirr alle spirits in een tumbler totdat deze goed koud is. Dit zorgt er ook voor dat er wat verwatering optreed waardoor alle smaken goed naar boven komen. Garneer vervolgens met gerookte amandelen en een dun gesneden buitenschil van sinaasappel.

Een stevige cocktail met het zoete van amandel welke perfect samen gaat met een groot stuk vlees, bijvoorbeeld ribeye. De Lagavulin zorgt met zijn turfachtige smaak voor een rokerige afdronk.

Lekker bij een moot zalm – Union Daiquiri

  • Union 55 Rum – 60 ml
  • limoen sap – 30 ml
  • suikersiroop (2:1) – 10 ml

Shaken en vervolgens uitschenken in een coupe glas. Garneren met een limoen partje.

Deze zoute rum complimenteer mooi het zout op de zalm moot. De limoensap zorgt voor een frisse smaak.