Makkelijke ideeën voor je vleesmarinades

door: Carlo Molon Executive chef Sheraton Como

Om meer smaak te geven aan gegrild vlees, maar ook aan een groot stuk vlees dat we willen braden of roosteren, en zelfs aan eenvoudige plakjes vlees à la minute, kunnen we gebruik maken van marinades. Marineren is een techniek waarbij het vlees wordt ondergedompeld in een vloeistof op basis van wijn, azijn, citroen en specerijen. Het is een bereiding die zich ergens halverwege een koude bereiding en een conserveringstechniek bevindt. Je kunt er het hele jaar door gebruik van maken maar het is vooral in de lente en de zomer dat het een extra dimensie krijgt dankzij de grotere beschikbaarheid van verse kruiden uit onze tuin, balkon of zelfs vensterbank. We willen meer “appeal” geven aan de marineertechniek door een originele alcoholische basis te gebruiken en wijn en azijn te vervangen door gin, bourbon en rum. Hierdoor krijgt het vlees een extra intrigerende noot.

Drie heerlijke recepten voor een vleesmarinade

1 l gin
1 l water
500 gr komkommerpuree
50 gr mosterd
60 gr zout
gekneusde jeneverbessen

___________

1 l bourbon
1 l water
200 gr cacaopoeder
60 gr zout
verse takjes marjolein

___________

1 l rum
1 l water
300 gr rietsuiker
60 gr takjes verse rozemarijn

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*