12
apr

DE BARBECUE DE BAAS MET DE BBQ ACADEMY

Harlem BBQ is de plek bij uitstek om een masterclass barbecueën te volgen. Alles leren op de mooiste bbq’s die er zijn. Bastard, Grill Guru, Kamado Joe, Green Egg, allemaal kamado BBQ’s. Bij ons leer je veel! Culinair maar ook voor beginners. Wij bieden diverse workshops aan om je te masteren op BBQ gebied.

Bij de BBQ workshop KAMADO BASICS leer je alles over de kamado wat je nog niet wist. Hoe steek je een kamado aan? Ontdek het verschil tussen de verschillende soorten houtskool. Leer over voedselveiligheid. Hoe beheers je de temperatuur? Reverse sear of toch Old School? Vlees injecteren of pekelen? Op gevoel of blijven meten?

Bij de BBQ workshop KAMADO EXPERT gaan we voor de superlatieven en leggen we de lat zo hoog mogelijk. BBQ waarheden stellen wij aan de kaak en gaan zelf ervaren wat tot het beste resultaat leidt. Na deze BBQ workshop ben jij zelf de expert aan wie iedereen om advies vraagt!

Tijdens de BBQ workshop WHOLE COW gaan we onder leiding van onze slager en chef, met fantastisch rundvlees werken. Vlees groeit nu eenmaal niet aan een boom, dus de slager neemt een complete koe mee. Tijdens de BBQ workshop legt hij uit waar de technische delen vandaan komen. Hij snijdt ze uit en wij gaan ermee aan de slag tijdens de BBQ workshop.

Ook is er de BBQ workshop WHOLE HOG. Net als bij de koe neemt de slager een compleet varken mee en snijdt de technische delen uit, waar wij mee aan de slag gaan. Ook gaat er een heel speenvarken op de barbecue om ook de bereiding van het complete dier te demonstreren.

Kijk voor de workshops op: www.harlembbq.nl/masterclasses

 Cursist aan het woord

Marcel Kolen uit Amsterdam

Marcel heeft 3 workshops gevolgd. De basics, waar hij alles leerde over de beheersing van de temperatuur en hoe je dit op gevoel doet. “Moet je vlees injecteren of pekelen? Ik had hiervoor geen idee. Ik kan nu wel stellen dat ik een soort van expert ben! Binnenkort ga ik de USA BBQ workshop volgen. Kan ik mijn vrienden weer verrassen met de Amerikaanse manier van BBQ-en.”

Marcel is vooral geïnteresseerd in low en slow BBQ-en. “De dag ervoor alles klaar zetten en dan in de ochtend beginnen om ’s avonds een perfecte diner met je vrienden te hebben.” Vooral Beef Ribs hebben de aandacht van Marcel. “Een prachtig stukje vlees dat zich leent voor een low en slow sessie en rook. De rooksmaken doen het in het vlees. Die maken het af.”

Intussen draait Marcel zijn hand er niet meer voor om. “In het begin was ik maar wat aan het doen. Ik had eigenlijk geen idee dat er zoveel mogelijk was met een Kamado. Door de kennis uit de workshops zet ik de lekkerste gerechten binnen no- time op tafel.” Op de vraag hoeveel tijd de voorbereidingen kosten geeft Marcel aan dat het wel meevalt. “Als je gericht bezig bent kost dit een paar uurtjes. Door goede voorbereidingen hoef je tijdens het diner met vrienden weinig te doen.

Ook de chef kok die je tijdens een workshop bijstaat, houdt rekening met waar je al staat met je kennis van het BBQ-en. Dan wordt er toch kennis doorgegeven waarvan je dan ’s avonds weer over loopt na te denken hoe je dat zelf gaat toepassen.”

De juiste fles wijn of toch een biertje? Marcel is hier ook mee bezig. “Als je de juiste wijnen of bieren bij het stukje vlees serveert dan kan de avond niet meer stuk.”