BBQ-chef Danny: Kok, cateraar en BBQ-docent

BBQ-chef Danny Hovestad geeft masterclasses voor Harlem BBQ. Van basic tot gevorderd, Danny vindt het geweldig om zijn kennis over te brengen. Zijn doel: leer mensen beter barbecueën.

Jaren geleden kocht een vriend van Danny een Kamado. Omdat Danny een koksachtergrond heeft, werd hij uitgenodigd om met de BBQ te komen spelen. Het zou een uitnodiging zijn, die de rest van zijn carrière zou veranderen. In 2013, kort nadat hij in contact kwam met de eigenaren van 200 Fahrenheit, kwam de vraag of hij masterclasses zou willen geven bij Harlem BBQ in Haarlem. Sinds die tijd doet hij dat met veel plezier. Ook geeft hij adviezen en tips and tricks aan cafés en restaurants.

“Ik ben niet van het basic-barbecueën”, vertelt Danny. “Ik houd ervan om kleine en eenvoudige gerechten te bereiden die doeltreffend zijn. Mooie en eerlijke producten hoef je niet te camoufleren. Pure producten kun je puur bereiden, zonder te veel poespas. Ik probeer om zoveel mogelijk seizoensproducten te gebruiken. En ja, ik ben echt fan van de Kamado. Je kunt gerechten bereiden, waarvan je dat niet zou verwachten op een BBQ. Desserts als appeltaartjes met gorgonzola of muffins met sinaasappel. Of wat dacht je van haché met gefrituurde zuurkool? Heerlijk!”

Tijdens de masterclasses brengt Danny de veelzijdigheid van het barbecueën in een Kamado over. Hij deelt zijn ervaringen, missers en hoogtepunten. Maar het leukste vindt hij om een persoonlijke band met de cursisten op te bouwen. “Mensen mailen mij maanden later nog, met foto’s van een geslaagd diner. Echt top om te zien!”

Ooit zou Danny nog een BBQ-boerderij in de Beemster willen beginnen. Een soort van kookstudio, waarin hij zijn eigen recepten kan uitproberen, maar vooral ook zijn kennis kan delen met anderen. De combinatie tussen kok, cateraar en BBQdocent, dat is wel echt zijn ding.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*