RECEPT: MOINK Balls

page45image1272 DOOR NOSKOS

Ingrediënten:

  • 750 gram rundergehakt
  • geraspte Parmezaanse kaas (40 gram)
  • 1 losgeklopt ei
  • 60 gram gekruid paneermeel
  • 118 ml melk
  • 2 eetlepels fijngehakte knoflook
  • 2 theelepels gedroogde peterselie
  • 1 theelepel zeezout
  • 1 theelepel versgemalen zwarte peper
  • 1 theelepel gedroogde oregano
  • 300 gram ontbijtspek
  • barbecuerub
  • barbecuesaus

Extra:

  • coctailprikkertjes rookhout (1 blokje of jandje snippers)

Bereiding:

Meng de ingrediënten van de balletjes goed door elkaar en draai er balletjes van die iets kleiner zijn dan een golfbal (ik had ruim 30 balletjes).

Bestrooi de balletjes met barbecue rub. Wikkel een half plakje ontbijtspek om de balletjes en zet dit vast met een cocktailprikkertje. Zet je MOINK Balls een half uur in de koelkast om op te stijven. Maak je barbecue gereed voor indirect barbecueën op 107-121°C. Een smoker of keramische barbecue maakt je leven hier extra gemakkelijk.

Voeg het rookhout toe en leg de MOINK Balls weg van het vuur op het rooster. Doe in één van de ballen een kerntemperatuurmeter. Barbecue de MOINK Balls een uur (tot 60°C kerntemperatuur) en bestrijk ze met de barbecuesaus. Laat ze nog een half uur in de smoker en ze zijn klaar (bij 70°C).

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*