09
apr

RECEPT: KIP LOLLIES

Steek de BBQ aan en ga hierbij voor indirecte hitte en een temperatuur van ongeveer 180 graden.

Haal ondertussen de kip drumsticks uit de verpakking en pak er een goed scherp mes bij. Pak nu een drumstick en leg deze op een snijplank. Snijd nu onder het gewricht (die knobbel aan het uiteinde) het vlees rondom tot op het bot in. Je kunt het vlees nu verschuiven, zodat er een deel van het bot te zien is, en het stukje huid en vlees dat over het gewricht zit loswippen. Smeer de drumsticks rondom in met rub. Wikkel om iedere drumstick een plat ontbijtspek.

Is de BBQ op temperatuur? Voeg dan een blokje rookhout toe en zet de drumsticks vervolgens recht-op, met ‘het stokje’ naar boven, op het rooster. Sluit de BBQ met de deksel en laat de kip lollies onge-veer 3 kwartier garen. De kerntemperatuur zou nu ongeveer 70 graden moeten zijn. Is dat het geval? Smeer ze dan rondom in met BBQ Saus en laat nog een kwartiertje rustig doorgaren.

Zijn de kip lollies klaar? Haal ze dan van de BBQ en serveer ze direct. Ze kunnen vastgehouden worden aan het botje en door de indirecte bereiding kan het vlees eenvoudig worden afgehapt. Eet smakelijk!

Door: BBQ Junkie

Ingrediënten:

  • 8 drumsticks
  • 8 plakken gerookt ontbijtspek
  • 4 eetlepels chickenrub
  • 8 eetlepels BBQ-saus

___________

Overige benodigdheden:

  • BBQ met Deksel,
  • Rookhout,
  • Scherp Mes