RECEPT: GRIEKSE KIPPEDIJEN

 door BBQ Helden

Ingrediënten:

  • 8 kippedijen
  • 1 citroen
  • 3 tenen knoflook
  • 2 eetlepels gedroogde oregano
  • 3 eetlepels olijfolie
  • 1 eetlepel gehakte verse peterselie
  • peper en zout

Bereiding:

Rasp de de buitenste laag van de schil van één citroen. Ga niet verder dan de gele laag, want de witte onderlaag is bitter. Gooi het in een ruime schaal waar straks de kippedijen bij kunnen. Snijd de citroen door midden en leg deze apart.

Snipper de knoflook – of rasp het als je een scherpere knoflooksmaak wilt. Doe de oregano, olijfolie en verse peterselie erbij. Breng op smaak met een peper en zout.

Doe de kippedijen erbij, roer alles goed door en laat alles gekoeld een uur of 3 intrekken. Bereid een barbecue voor met 2 zones met een keteltemperatuur van ongeveer 200°C

Rijg de kippedijen aan 2 spiesen. Dat is straks makkelijker als ze gekeerd moeten worden. Maak het rooster schoon en leg de spiesen aan de koele kant zodat ze even op

temperatuur kunnen komen.

Leg de halve citroenen met de snijkant aan de hete kant totdat ze mooie grilstrepen hebben.

Nadat de kippendijen een kerntemperatuur hebben bereikt van ongeveer 65°C, leg je de spiesen aan de hete kant om ze af te grillen tot een kerntemperatuur van 80°C.
Laat de spiesen een paar minuten liggen voor je ze aansnijdt. Knijp een beetje gegrilde citroen uit boven de kip en serveer.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*