BBQ-HELDEN: KRITISCHE GRILLERS MET EEN ONGEZOUTEN MENING

In 2010 waren Erik en Harco twee gewone BBQ-ers. Een keer of 4 per jaar werd de barbecue aangestoken, zoals dat in veel gezinnen gebeurt. Het leek de twee vrienden leuk om lekkere BBQ-recepten te bundelen op een website en zo werd bbq-helden.nl geboren. Inmiddels zijn we acht jaar verder en is het projectje gruwelijk uit de hand gelopen. Waar de website in het begin meer een receptenbibliotheek leek, pakken de helden nu de totale breedte van het BBQ-spectrum.

Inspiratie voor recepten halen we eigenlijk overal vandaan

Gemiddeld 100.000 unieke bezoekers per maand bekijken de recepten, tips & tricks en reviews van Erik en Harco. De twee zijn inmiddels BBQ-fanaten. “We zijn heel veel beter geworden dan in de beginjaren”, vertelt Erik. “Inspiratie voor recepten halen we eigenlijk overal vandaan. Uit workshops, van TV, maar ook uit de normale keuken. Deze recepten passen we aan en we optimaliseren ze voor de barbecue. Het kan rustig zo zijn dan we een recept een flink aantal keer uitproberen en aanpassen voordat we het goed genoeg vinden voor op de website.”

Het duo wordt regelmatig benaderd voor productreviews. Ze staan bekend om hun kritische blik en ongezouten mening. “Onze bezoekers hebben een bepaalde verwachting van ons. We zullen nooit zeggen dat iets goed is, als we daar een andere mening over hebben. Zelfs op het beste product is wel iets aan te merken.”

De ultieme BBQ-ervaring van de Helden is wel een hele bijzondere: “Een aantal maanden geleden zaten wij in de jury bij de opening van HarlemBBQ samen met Abraham van de Vuurst van brambbq.nl. Wij raakten tussen de verschillende onderdelen in gesprek en zoals dat gaat vertel je wat sterke verhalen over wat je ooit eens op de barbecue hebt gegooid en wat je nog eens zou willen doen. Bij Bram stond Whole Hog Barbecue ook hoog op de wensenlijst. Ter plekke hebben we toen de knoop doorgehakt om er eens serieus werk van te maken.”

Enkele maanden later was het zover. Op een zelfgebouwde barbecuepit toverde het trio in 10 uur tijd een heel varken om in tientallen kilo’s pulled pork. De opbrengst van de verkoop van de broodjes vlees ging in het geheel naar Amerpoort. Een organisatie die mensen met een verstandelijke beperking helpt om een bijdrage te leveren in de samenleving.

 

_______________________________

Namen: Erik Smilda en Harco Segers

Known as: BBQ-Helden

Website: www.bbq-helden.nl

Woonplaats: Baarn

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*