BETTY REIST DE WERELD OVER OP ZOEK NAAR UNIEKE SMAKEN

In februari 2013 kreeg Betina van haar man een bijzonder valentijnscadeautje: een website. Manlief Dylan vond het namelijk een goed plan als ze haar lekkerste recepten zou gaan bundelen. Wat begon als hobby, is nu een bedrijf.

Betty – zoals Betina door vrienden en familie wordt genoemd – woont met Dylan en hun dochtertje in Utrecht. Als kleuter was Betty al achter het fornuis te vinden. Eten en koken is haar passie. Inmiddels is Betty professioneel foodblogger en receptenmaker. Dylan grapt altijd dat hij drie banen heeft: naast zijn baan als ICT’er onderhoudt hij ook Betty’s website en is hij professioneel receptenproever.

Als foodblogger krijgt Betty regelmatig producten om uit te proberen. Sinds ze een BBQ te testen kreeg, is de hele familie fan van het fenomeen barbecueën. Koken is voor haar experimenteren. Ze ontwikkelt zelf haar eigen rubs en kruidenmixen. Hierin maakt ze soms hele spannende keuzes. Zo besloot Betty laatst rundvlees te marineren in gemalen koffiebonen. Het resultaat was een bijzonder smakelijk stuk vlees met een zoete smaak.

Inmiddels staat Betty’s Kitchen vol met heerlijke en bijzondere barbecuerecepten. Door het delen van haar bijzondere recepten wil ze de wereld laten zien wat je allemaal op de barbecue kunt doen.

Op het jaarlijkse verjaardagsfeest in augustus wordt er altijd gebarbecued. In huize Betty zul je nooit de standaard worsten of burgers tegenkomen. Een veertigtal gasten krijgt bijzondere gerechten voorgeschoteld. Van grote stukken vlees – genoeg voor acht personen – die langzaam via slowcooken worden bereid, tot kleine culinaire BBQ-hapjes. Een ook een dessert als brownies maakt Betty gewoon op de barbecue.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*